IMG_3962

Quotes verzameling

Een mens is de geschiedenis van al zijn ademtochten en gedachten, zijn handelingen, atomen en wonden, liefde, onverschilligheid en afkeer; ook van zijn ras en natie, de grond die hem en zijn voorouders heeft gevoed, de stenen en het zand van de plaatsen die hem vertrouwd zijn, van lang geleden uitgestreden veldslagen en gewetensconflicten, van de glimlachjes van meisjes en het trage gemompel van oude vrouwen, van toevalligheden en het geleidelijk inwerken van onverbiddelijke wetten, van dat alles en meer, een vlam die in ieder opzicht de wetten gehoorzaamt die voor Vuur gelden, en die toch van het ene ogenblik op het andere aangestoken en weer uitgedoofd wordt, en nimmer een tweede keer kan worden ontstoken, tot in de eeuwigheid. 

(A.S. Byatt Obsessie – 1990)

I have little left in myself  I must have you. The world may laugh  may call me absurd, selfish but it does not signify. My very soul demands you: it will be satisfied, or it will take deadly vengeance on its frame. (Ch. Bronte)

My love for Heathcliff resembles the eternal rocks beneath – a source of little visible delight, but necessary (E. Bronte)

graf

Piecemeal the body dies, and the time soul has her footing washed away, as the dark flood rises. (D.H. Lawrence)

 

The quote van Lawrence komt uit The ship of death I(zie het eerder bericht over De Dood)

Emily en Charlotte Bronte zijn me dierbaar (Anne mag niet echt meedoen wat mij betreft). Zo zelfs dat ik een aantal jaren geleden afreisde naar Haworth om hun graf te bezoeken. Ten tijde van de visite werden de graven juist gerestaureerd en was de kerk helaas gesloten. Niet getreurd: gewandeld over de Moors en heel veel schraal bier gedronken. Any cemetery is a place to dwell …

Voor De Literatuurder gaat niets boven Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *